ÄLVSTADEN

Bakgrund
Älvstaden är centrala Göteborg på bägge sidor, det är ett stort område som väntar på att bli omvandlad till en levande och attraktiv innerstad. Mycket kommer att hända i området och det har nu tagits ett helhetsgrepp över utvecklingen av området i form av en vision. Visionen har formats av projektgruppen Centrala Älvstaden i en öppen dialog med medborgare och experter inom stadsutveckling.

Uppdrag
Vi fick uppdraget att formge och utveckla webbplatsen för Älvstaden. Den skall fungera som ett verktyg för de som skall arbeta utifrån visionen. Vi har tagit fram idé, koncept och design för webben och utvecklat webbplatsen. Nya ikoner och grafiska element har producerats utfrån den befintliga grafiska profilen.

Utmaning
En viktig del i uppdraget var att skapa en lösning som skulle vara tillgänglig för alla och fungera lika väl oavsett plattform eller enhet. Detta ställde stora krav på hur informationen skulle presenteras och arbetet med webbplatsen innebar mycket testande för att komma fram till rätt lösning. Webbplatsen skulle även fungera som presentationsmaterial på skärm i samband med utställningar.

Lösning
Genom responsiv design som anpassar sig helt efter upplösningen på den enhet man surfar på kunde vi säkerställa tillgängligheten. Vi utvecklade även ett helskärmsläge för valda delar av webbplatsen. Webbplatsens besökare kan surfa till sajten med en surfplatta, en mobiltelefon eller en dator och få en lika bra upplevelse oavsett medium. Publiceringsverktyget WordPress gör det möjligt för kunden att enkelt administrera innehållet och själv göra uppdateringar.