Gabaam

Bakgrund
Trodde du att klassiska sällskapsspel var ute? Inte alls. Mitt i den digitala eran kittlar det fortfarande människor att se sin motståndare i ögonen när de vinner.

Gabaam är en liten butik som tar sällskapsspel på stort allvar. De vill hjälpa dig att hitta just det spel som passar dig. Med en hjälpande hand lotsar Gabaam dig genom speldjungeln. Här hittar du allt inom brädspel, kortspel, figurspel och utespel. Från lättsamt, snabbspelat och slumpartat till komplext, strategiskt och episkt.

Uppdrag
Webbyrån Weightpoint fick uppdraget att utveckla en webbshop för Gabaam. Målgruppen är bred så ett viktigt krav var att sidan skulle vara så tillgänglig som möjligt.

Utmaning
Vi började projektet med ett antal frågeställningar: Hur skapar man en så tydlig och lättnavigerad sida som möjligt? Hur skapar man förtroende och lockar till köp när man är en nystartad e-commerce?

Lösning
Vi lade stor vikt vid att upplevelsen av sajten skulle vara lika god på mobilen, läsplattan som datorn. Genom responsiv design såg vi till att informationen flödar om och anpassar sig till enhetens upplösning. Besökaren får hela tiden hjälp, guidning och tips under resans gång. Aldrig utlämnad, alltid omhändertagen.

Genom att ta del av kundrecensioner får man tips på nya bra spel och kan själv lägga till sitt betyg. Spel med hög ranking visas oftare och hjälper dig att hitta spel med hög underhållningsfaktor. Tydliga videoklipp förklarar spelens upplägg och ger strategiska tips för hur man ska spela.

Låt spelen börja!