Kulturpunkten

Bakgrund
Med Kulturpunkten och Stora Teatern som uppdragsgivare har vi på webbyrån Weightpoint tagit fram en ny webbplats som skall hjälpa det fria kulturlivet i Göteborg att effektivt kommunicera sina evenemang och sälja biljetter till dessa. Utmaningen låg i att hitta en lösning och form som samtliga arrangörer och evenemang kan samlas under.

Kulturpunkten är en samlande plattform för Göteborgs fria kulturliv, med en biljettkassa på Stora Teatern. I dagsläget säljs biljetter för ett 30-tal arrangörer och fler tillkommer stadigt.

Uppdrag
Uppdraget var att skapa en webbplats för att sälja biljetter till Göteborgs fria kulturliv. Stort fokus låg på funktionalitet i alla enheter. Viktigt var sidans användarvänlighet, både för administratörer och slutanvändare. Den skulle inspirera och lyfta fram det fria kulturlivet i Göteborg som pågår runt om på olika scener i staden. Allt från performance, konserter, scensamtal till skolpjäser och nycirkus skulle kommuniceras. Från platser med storpublik till små intima scener där publik och framförare sitter öga mot öga.

Utmaning
Hur ska vi hantera det brokiga och mångsidiga materialet från de olika arrangörerna? Kan man skapa en sida som lyfter fram mångsidigheten och samtidigt skapar ett starkt helhetsintryck? Hur ska formen fungera där det finns mycket information och gediget bildmaterial kontra där endast sparsamt material finns?

Lösning
För att stärka materialet från de olika arrangörerna skapade vi en hårt mallad sida, inramat och stramt men med en human känsla. Evenemangssidorna kan expanderas där det finns mycket text och bild, men ser även bra ut när endast liten information finns. Webbplatsen är gjord så att upplevelsen skall vara lika god på datorn, på en läsplatta eller i mobilen.

På webbplatsen kan du:
• Söka efter evenemang, skådespelare, artister eller arrangörer
• Snabbt se vad som händer i dag eller till helgen
• Få tips på nya evenemang baserat på ditt intresse
• Se vad din favoritarrangör har på gång 

Resultat
Kulturpunkten.nu är precis lanserad och nu väntar vi med spänning på hur den kommer att mottas.

Vill du veta mer om uppdraget?
Kontakta Andreas Jorneus:
andreas@weightpoint.se
0708-21 76 96