PRESENTATIONSAPP FÖR INDEA

Bakgrund
INDEA – konsulter i verksamhetsutveckling – höll ett inspirationsföredrag för 100 IT-chefer från hela Sverige på Atea Boot Camp i Tylösand.

Uppdrag
Webbyrån Weightpoint fick uppdraget att utveckla en app som skulle innehålla en presentation och ett ledarskapstest. Genom testet kunde man jämföra sitt eget ledarskapsindex och se hur väl man stod sig mot branchledande Atea.

Utmaning
Hur gör man så att så många som möjligt genomför testet på sin smartphone?

Lösning
Vi skapade en webbapp som fungerar på alla plattformar och är helt responsiv. Genom att spara ner en genväg på hemskärmen på mobilen läggs en ikon till och användaren kan enkelt hitta tillbaka till appen utan att behöva skriva in någon adress.

Genom att hålla det enkelt, kvickt och minimera antalet knapptryckningar hoppades vi få så många som möjligt att genomföra testet. Istället för att behöva fylla i siffor skapade vi en slider där man enkelt kunde svara på frågorna genom att flytta på en markör.

Resultat
Vi gör nu uppföljande mätningar för att se hur många som genomför testet i sin smartphone och sedan kontaktar INDEA för att veta mer om hur INDEA kan bidra till att lyfta just deras ledare.

Tycker du att appen verkar spännande och är intresserad av en liknande lösning för ditt företag? Kontakta oss: info@weightpoint.se